tisdag 31 juli 2012

Lite böcker

Jag var så uppslukad av OS att jag helt glömde skriva om boken jag just läst! Boken heter Welcome to Rosie Hopkins Sweet Shop of Dreams av Jenny Colgan.

Den handlar om Rosie som bor i London med sin pojkvän som aldrig friar, ett jobb som är slitigt och lite ogivande och lite smått likgiltig. Så en dag ringer hennes mamma från Australien och ber Rosie att åka till Lipton och hjälpa en gammelfaster att avveckla hennes godisaffär och hitta en plats för gammelfastern på ett hem för gamla. Rosie gör det för att hon inte kan säga nej och för att hon, lite undermedvetet, gärna vill ha någon sorts förändring i sitt liv, men hon ser inte fram emot det. Men det visar sig vara mycker mer och större än Rosie trodde och förändrar henne på ett sätt hon inte trodde var möjligt.

Det är en lättläst bok som man snabbt och smidigt glider igenom. Det är kärlek, humor, mys och trevligheter rakt igenom. Det är inte en tung elle rkrävande bok men alla böcker behöver ju inte vara det! Jag gillar detn. Betyg 4 av 5 och 7 av 10.

Dessutom har jag lite snabbt och smidigt läst Anne Franks Dagbok. Jag läste den en gång för en väldig massa år sedan och när jag hittade den i bokhyllan tänkte jag att det var dags att lösa om den. Det är en trevlig bok, ett vitkigt historiskt dokument, men jag stör mig fortfarande på att den bara tar slut. Det finns ju en väldigt naturlig och självklar förklaring till det men det är så tråkigt att den bara tar slut i alla fall! Men klart läsvärd och viktig. Betyg 3 av 5 och 6 av 10.

1 kommentar:

  1. Anne Franks dagbok läste även jag för många år sedan. Den var gripande!

    SvaraRadera