tisdag 17 maj 2011

I am back!

Oj då, nu har det gått lite väl länge sen jag skrev... Jagg har haft väldigt mycket att skriva om så det är mer en bekvämlighetsfråga än något annat... Så, here comes a uppdatering!:-)

Just nu sitter jag i Bjuv och tar hand om en söt, knäpp, störig, komiskt, bortskämd, rolig och cool hund.;-) Hans matte och husse är båda två i Georgien ochhan klarar inteav att vara ensam i mer än MAX 3 timmar, knappt det, så därför är jag här. Ganska skönt att få reda sig själv i två veckor. Visserligen var det 5 unga män här också men nu är det bara jag Bobbin, Benny, Roger och jag. Män äter på väldigt annorlunda tider och sätt och mängder än t.ex. kvinnor. Det går mycket mat, minst sagt.:-P Men skönt att inte vara ensam med en tyst hund hela dagen...
Det är inte exakt den här hunden jag passar, men han ser ut nästan exakt så här!
I onsdags körde jag en heldag i staden. satt på biblioteket i flera timmar... Trevligt men det kan faktiskt bli lite tråkigt i längden. Så jag gick för att titta lite i affärer. Skulle verkligen inte köpa något, hade inte pengar till det, men jag ska trotts allt på minst tre bröllop i år så jag gick och tittade på lite klänningar... Och jag skulle verkligen bara titta och sen skulle jag bara prova liten och så OPS! hittade jag ett par klänningar som satt väldigt snyggt och den ena kostade bara 200 och jag råkade ha precis 200 i plånboken och jag skulle bara gå förbi kassa och snubblade och då råkade larmet åka av och priset läsas in och simultant så råkade mina 200 spänn flyga ut ur plånboken och in i handen på kassörskan som la dem i kassan, gav mig min växel och mitt kvitto och stoppadeallt i en påse. Som ni hör var det ju verkligen inte mitt fel, det var en olyckshändelse. Men fin är den!;-)
Kn ni förstå att jag RÅKADE köpa den?! Den är verkligen underbar...
Sedan gick jag tillbaka till biblioteket och läste en bok. En väldigt bra bok som heter Varför Kom Du Inte Före Kriget? skriven av Lizzie Doron. Den handlar om en dotters syn på sin uppväxt med en mamma som var den enda i sin familj som överlevde förintelsen. Mamman Helena är ganska skadad av sina upplevelser men berättar aldrig för sin dotter vad hon gått igenom. Det är en väldigt bra bok som berör. Svårt att äga mycket om handlingen för denhandlar liksom inte om så mycket... Men som sagt, en läsvärd och bra bok! 4 av 5 och 6,5 av 10... Läs den!

Med en så här snygg framsida så blir man verkligen frestad att läsa.
När den var slut valde jag ut lite böcker att låna, lånade dem, gick till kafét köpte mig en kula glass och satte mig ner och började på bok nummer två. Den här hette Jag Ska Räkna Till hundra Och Aldrig Sluta Leta av Monica Wilderoth. En svensk bok som var som svenska böcker är mest, mycket ord och komplicerade  ord och meningsuppbyggnader och överpoetiskt och allt sånt som som så många svenska böcker lider av. Men, trots det, så tyckte jag den var bra. Den handlar om Blenda som just förlorat sin syster Trine och hur Blenda hanterar sin sorg. Jag blev väldigt berörd. Visserligen var där vissa bitar som inte fyllde någon funktion alls utan bara slängts in där för att författaren inte hade något annat att skriva om. Men bortsett från det, förvånansvärt bra. 3 av 5 och 5,5 av 10. 
Den här är också väldigt vacker... Fast, när man ser framsidan, så kan man gissa att den är så där svenskt poetisk som den visade sig vara!

 • Fnissarnas hämnd/ Roddy Doyle - 3/5 , 6,5/10
 • Lark Rise to Candelford/ Flora Thompson - 3/5 , 5/10
 • Den Röda Soffan/ Michèle Lesbre - 3/5 , 5,5/10
 • Konsten Att Tala Med En Änkling/ Jonathan Tropper - 4/5 , 8/10
 • Room / Emma Donoghue - 4/5 , 8,5/10
 • ät mig /Agnés Desarthe - 3/5 , 7/10
 • Love comes softly / Janette Oke - 3/5 , 5/10
 • Godnatt, finaste / Dorothy Koomson - 1/5 , 1,5/10
 • Jag Är Femton År Och Jag Vill Inte Dö / Christine Arnothy - 4/5 , 6,5/10
 • Svalorna Flyger Så Högt Att Ingen längre Kan Se Dem / Åke Edwardson - 2,5/5 , 4/10
 • Daddy-Long-Legs / Jean Webster - 5/5 , 10/10
 • The Help / Kathryn Stockett - 3/5 , 6/10
 • Rätt åt dig! / Jane Fallon - 0/5 , 0/10
 • På Spåret / Lena Lind Brynstedt - 4/5 , 8/10
 • Varför Kom Du Inte Före Kriget? / Lizzie Doron - 4/5 , 6,5/10
 • Jag Ska Räkna Till Hundra Och Adrig Sluta Leta / Monica Wilderoth - 3/5 , 5,5/10 
 • Nu ska jag figurera ut vad jag ska laga för mat och fortsätta min slappning framför tv:n och läsa lite i min bok Allt Är Upplyst av Jonathan Safran Foer. Awsome!   

  2 kommentarer:

  1. Åhh Saffran Foer är hur bra som helst! Njut!!! Har du läst extremt högt otroligt nära? en annan goding av honom! aknat dina bloginläg syrran och älskar klänningen!

   SvaraRadera
  2. Ja, jag har läst Extremt Högt Och Otroligt Nära och jag ÄLSKADE den!!! Dock jag började blogga så jag har inte recenserat den här... Men Safran Foer är grym. Han skriver verkligen som ingen annan. Jag njuter!;-) Har du hört om hans senaste bok Tree Of Codes? Han har klippt sönder en annan bok för att skapa en ny bok med ny story. Låter sjukt grymt, den står definitivt på min att-köpa-lista.:-)

   SvaraRadera