fredag 10 augusti 2012

Bokbloggsjerka

Veckans bokbloggsjerka är riktigt svår tycker jag. Veckans fråga är:

Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på 3 böcker.

Jag brukar inte tänka på böcker jag inte tänker läsa utan låter helt enkelt bli att tänka på dem om de inte intresserar mig. Men författare jag undviker finns det, så jag fuskar lite och tar 2 författare och en bok jag läst men inte tänker läsa igen.

1. Paulo Coelho. Jag har läst två av hans böcker, Vid floden piedra satte jag mig ner och grät och Alkemisten, och inte gillat någon av dem. Jag gillar inte hans sätt att skriva och tycker inte om det han skriver om. Så det kvittar om han vinner nobelpris eller dedikerar en bok till mig, jag kommer inte läsa mer av honom!

2. Den enda författare jag undviker ännu mer nitiskt och noggrant än Coelho är Jane Moore. Jag har, tyvärr, läst två av hennes böcker och det är tid jag aldrig kommer få tillbaka. Det är fjantigt, lågt, förutsägbart och tråkigt. Dessutom ovanligt dåligt skrivet. Jag undviker alla Moores böcker väldigt noga!

3. Svindlande Höjder av Emily Brontë. Jag har påbörjat den otaliga gånger men bara avslutat den en gång och den enda gången räcker för mig. Det finns oförklarligt många som älskar den här boken och jag är inte en av dem. Jag tycker inte den är dålig men jag gillade den inte. Därför är jag nöjd att jag läst den en gång och det räcker bra för mig!

Lite fusk som sagt, men det får ni ta!

16 kommentarer:

 1. Paulo Coelho har jag lite delade tankar om, jag har läst en bok som jag tyckte om, och en som jag verkligen inte gillade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tyckte du om? Jag är ju faktiskt inte sämre än att jag kan ha fel...;-)

   Radera
 2. Jag är en av de som "oförklarligt" älskar Svindlande höjder ;) Men det krävdes två genomläsningar och att jag arbetade med den på ett analytiskt vis.

  Jag kommenterade tidigare i veckan om min tvekan till Coelho, tror jag. Eller virrar jag till det? Jo, men efter att ha bläddrat i Veronika bestämmer sig för att dö är jag inte övertygad om att jag kommer tycka om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ta det inte personligt.;-)

   Jo, jag hade med honom i tema trion och då tror jag du kommenterade.;-)

   Radera
 3. Om Coelho får nobelpriset måste det nog bli någon form av bojkott...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minst sagt!!! Men jag vill ändå gardera mig, hur framtiden ser ut vet ingen... Men förhoppningsvis är den inte så illa att Coelho får nobelpriset.;-)

   Radera
 4. Läste Alkemisten och ... jag säger inget så har jag inget sagt. Svindlande höjder ingår i min kurslitteratur till hösten så jag hoppas den är bra! Jane Moore har jag aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart!

   Den är inte dålig och det är en bok man ska ha läst men jag njöt inte direkt, fick kriga ganska hårt för att faktiskt läsa den!
   Nu har du hört talas om henne så nu vet du vem du ska undvika!:-)

   Radera
 5. Har kikat lite på Coelho, men inte känt mig riktigt manad. Det kan vara så att jag bestämde mig nu. För att inte läsa :)

  SvaraRadera
 6. Alltså, Svindlande höjder... Jag har läst den. Kanske till och med två gånger. Men den fastnar liksom inte i huvudet. Så jag köpte den för en krona på loppis för att kanske någon gång läsa en tredje gång. Vi får se!

  Tror att jag läst Jane Moore. Tror att det förekom sex i ett badkar? Men vad den hette eller handlade om i övrigt minns jag inte. Inte någon favorit ens på chick lit-tiden.

  SvaraRadera
 7. Svindlande höjder tyckte jag om, men jag gick på mellanstadiet. Fortsatte med Harlekin i högstadiet. :)

  SvaraRadera
 8. Svindlande höjder är väl sådär...de andra två författarna har jag aldrig läst så där vet jag inte!

  SvaraRadera
 9. Har också Paulo Coelho på min lista. Hans böcer intresserar mig inte alls. :)

  SvaraRadera
 10. Skulle givetvis vara böcker!

  SvaraRadera
 11. Jag tror att jag läst Alkemisten men det var lääänge sedan. Jag har honom varken på intressant eller ointressant-listan för närvarande. Svindlande höjder kommer jag att ge en chans någon gång.

  SvaraRadera
 12. Vid floden har jag tagit mig igenom, har dock inget större minne av den. Alkemisten orkade jag inte lästa klart, och då brukar jag ändå vara ganska uthållig när det gäller böcker. Det blir nog inte mer Coelho för min del.

  Svindlande höjder har jag läst ett par gånger i samband med studier och tyckt om :)

  SvaraRadera