torsdag 21 april 2011

*blankt*

Grått...
Ibland känns livet så. Helt tomt och blankt (svengelska, jag syftar på det engelska ordet blank!). Idag är en sådan dag. Allting känns tungt och grått och tråkigt och det känns som om jag har cement i både hjärna, kropp och själ. Ingenting funkar och jag får inte tummen ur för att göra ett enda dugg av allt det jag tänkt göra idag. Och av någon anledning så strular allt som jag faktiskt kommer mig för att göra vilket leder till att jag inte känner för att göra någonting eftersom det ändå inte funkar. Blä helt enkelt!:-P


Igår hade vi cellgrupp i Påarp. Alltid lika härligt att få träffas med flickorna och prata och skratta och gråta och what not. Igår blev det en del tårar och en hel del riktigt bra diskussioner. Vad tråkigt livet kommer vara utan våra tjejträffar på onsdagarna!!!!!

Any way... Idag skulle jag och pojkarna städa övervåningen. Går jättebra! Galen har en polare här, lilla A hänger självklart med de stora killarna och jag pallar som sagt inte. Har bäddat min säng och fyllt en spann med varmt vatten och ajax. That's about it. Sedan hittade jag min deklaration och tänkte att jag lika gärna kunde deklarera nu och få det gjort. 
Nemi är bäst!
 Tyvärr var det inte så enkelt. Försökte smsa in min deklaration men de sa att min blankett ändrats sedan de skickade ut den så jag kunde inte deklarera så. Då försökte jag istället ringa in den men det gick inte det heller. Ringde upp deras kundservice för att se om de visste varför det inte gick men de kunde inte säga vad som ändrats eftersom de inte visste hur den såg ut från början. Alltså fick jag försöka skaffa en e-legitimation. Det var inte det lättaste. efter mycket klurande och tänkande fick jag till sist ringa bankens kundtjänst och be dem guidea mig rätt. Så till sist hade jag den legitimation jag behövde och kunde, efter många om och men, äntligen deklarera. Blev så fed up av alltihop så nu sitter jag här och 
väntar på bättre tider!:-)
Bok nr 4
Jag har dock läst ut bok 4 i Love comes softly serien, den som heter Love's Abiding Joy. Den var precis allting jag förväntade mig att den skulle vara. Mysig och trevlig, händelserik och romantisk och precis så lättsmält som de andra. Det är liksom en liten munsbit. Något att läsa medan man funderar på vilken nästa bok ska bli. De kräver ingenting av en men ger en en del. De är självklart överromantisifierande av frontierlivet men det är så det ska vara. 

Jag tycker det är trevliga böcker. Inget extremt bra, men för att vara av en kristen författare så är de ganska välskrivna. Om du någon gång känner för att läsa böcker som följer en familj under lång tid men som varken är tunga eller krävande, då är det här böckerna för dig. De är ju inte dåliga så de bör ju få ok betyg men de är inte heller böcker som är supergrymma eller som man bör läsa för att inte missa något. Därför är det svårt att betygsätt. Men 3/5 är den här boken klart värd, och nästan 5/10, fast ändå inte riktigt. Men det är svårt att skriva 5 fast ändå inte riktigt/10, det ser liksom dumt ut, så det får bli 5/10. 
 • Fnissarnas hämnd/ Roddy Doyle - 3/5 , 6,5/10 
 • Lark Rise to Candelford/ Flora Thompson - 3/5 , 5/10
 • Den Röda Soffan/ Michèle Lesbre - 3/5 , 5,5/10
 • Konsten Att Tala Med En Änkling/ Jonathan Tropper - 4/5 , 8/10
 • Room / Emma Donoghue - 4/5 , 8,5/10
 • ät mig /Agnés Desarthe - 3/5 , 7/10
 • Love's Abiding Joy / Janette Oke - 3/5 , 5/10
Visst ser de ut precis så som man tycker en kristen bok ska se ut? Härligt!

Nu ska jag gå och fortsätta på bok nr 5, Love's Unending Legacy.


4 kommentarer:

 1. För once en bok som jag inte ens är tempted att läsa. Kristen Tant Snusk är vad det är och det ger dig tant poäng!!!!;)

  SvaraRadera
 2. Fast det är inte lika dåligt som de mamma har, det här är mycket bättre. Men lite kristen tantsnusk är det.;-)

  SvaraRadera
 3. Jag vägrar tro att de är värda ett så högt betyg som du har gett dem! Omöjligt!

  SvaraRadera
 4. Jag var ganska givmild med just de böckerna, det ska jag erkänna. Men de är inte dåliga, bara inte bra heller!;-P

  SvaraRadera