lördag 30 april 2011

så var det gjort...

My favorite place in the world, Glasgow Museum!
Jaha, så var de gifta då, William och Kate... Och, världsroyalist som jag är, så var jag självklart bänkad från klockan tio till klockan halv tre. Men jag ska erkänna, en liten besvikelse var det. De var vackra och det var en massa människor ute på stan men det kändes lite formellt och kallt. Inte direkt översvallande känslor därinte. Visserligen är de ju britter, och britter är lite stramare och formellare till sättet ibland men kom igen, en liten kärlekfull blick kan äl inte skada?! Bröllopet innehöll allt vi som tittare kunde förvänta oss men inte ett dugg mer. Så nja, ett sådär bra bröllop. De skulle tittat på det svenska bröllopet förra året och lärt sig av oss, för DET var ett bra bröllop! Så, ett vackert bröllop men långt ifrån det svenska bröllopet, och det danska, och det norska...
Hon är vacker, han är... prins
Jag har läst färdigt boken Svalorna Flyger Så Högt Att Ingen Längre Kan Se Dem av Åke Edwardson. En ganska typisk svensk bok. Mycket ord men lite verkstad., Det blev precis så poetiskt och långdraget som de flesta svenskförfattade böcker blir. Men den var inte dålig, bara lite långsam. Så ingen bok jag skulle rekommendera jättestark men jag skulle inte avråda från att läsa den heller. Ganska intetsägande. Betyg 2,5/5 och 4/10. 
 • Fnissarnas hämnd/ Roddy Doyle - 3/5 , 6,5/10 
 • Lark Rise to Candelford/ Flora Thompson - 3/5 , 5/10
 • Den Röda Soffan/ Michèle Lesbre - 3/5 , 5,5/10
 • Konsten Att Tala Med En Änkling/ Jonathan Tropper - 4/5 , 8/10
 • Room / Emma Donoghue - 4/5 , 8,5/10
 • ät mig /Agnés Desarthe - 3/5 , 7/10
 • Love's Abiding Joy / Janette Oke - 3/5 , 5/10
 • Godnatt, finaste / Dorothy Koomson - 1/5 , 1,5/10
 • Jag Är Femton År Och Jag Vill Inte Dö / Christine Arnothy - 4/5 , 6,5/10
 • Svalorna Flyger Så Högt Att Ingen längre Kan Se Dem / Åke Edwardson - 2,5/5 , 4/10
Annars njuter jag för fullt av vårsommaren vi har just nu. Igår gick jag och Märy en promenad och käkade subway ute på piren. Ikväll blir det mer mys med Märy, det är ju trotts allt valborgsmässoafton.:-) 
Vatten och eld... Mys!
Har en kusin som fyllt eller fyller 25 så familjen ska dit och fira. Och, som alltid när någon fyller år eller kräver en present av någon annan anledning är det jag som "får" slå in. Ska gå och ta tag i det nu. have it good!


PS. Min söta Sarah var i Skottland med sin Jimmy. Jag är så avundsfrisk! vill också till Skottland. Hon har lagt upp så vackra bilder på detta magiskt vackra land och jag går i sönder så gärna jag vill dit! Feel free to buy me a ticket!:-P

Art in Nature, Calgary, Isle of Mull

Eas Fors Waterfall, Isle of Mull

Edinburgh Castel, Edinburh

Inverness

Calgary Bay, Isle of Mull. Vi badade här, syster yster och hennes skotte. Galet kallt, men vattnet var klart!

Vacker, random skog i Skottland.

Ett slott vid en Loch i Skottland.

Duart Castel, Isle of Mull. Vackert att titta på på utsidan, gå inte in i deras så kallade museum, det är V Ä R D E L Ö S T ! ! !

Tåg genom the Scottish highlands. Kan vara den här de använder i Harry Potter, men jag är inte säker...

Urqhuart Castel, Loch Ness.

Tror det här är fingals Cave. Coolt är det i alla fall, och i Skottland.

Tobermory. Isle of Mull

Kan ni förstå hur vackert det är?!

4 kommentarer:

 1. Du är så välkommen hit min kära. Vi har alltid plats för dig! Kom! Kom snart saknar dig! Puss
  P.S Varför inte flytta hit?????

  SvaraRadera
 2. P.s. Om vi skulle hitta biliga biljeter hit, när vill/kan du komma??? (Stuart som undrar!)

  SvaraRadera
 3. I agree! Why not move to Scotland? You can have all the advantages (beautiful scenery, ceilidhs, whisky, great people) without any of the disadvantages of being Scottish! (short life expectancy, high rate of teenage pregnancy). What is there to lose!?

  SvaraRadera
 4. Well, a teenage pregnancy would be a little bit tricky for my, since I am no longer a teenager... But Scotland would be lovely. One day maybe. We will see.....;-)

  SvaraRadera