fredag 22 april 2011

Påsk

Glad påsk, kära vänner!
Påsk, det innebär mycket men i familjen Thuresson innebär det en speciell sak, nämligen konstrunda i Nordvästra Skåne. Idag var dagen då vi bestämt var bäst för årets runda. Vi ville ju ha ThoCat och Jullepulle med och de kunde bara idag. Så vi stämde träff på Sundstorget för att utgå därifrån. Det var La Erixon familia, la Thuresson Familia (inte pappa, han försökte sig på en egen liten konstrunda med sina tockar men ingen kom.:-( Trist för han hade gjort det så fint. Men jag och Issepisse gav honom lite pappa-tid när vi kom hem. Tror det hjälpte. God bless his soul!) och ThomCat och Jullepulle. Så vi var ett rejält gäng. 

Den här symbolen är det vi följer.
Första stoppet var på vägen mot Råå. En söt liten gubbe som gjorde charmig färgglad konst. Vi konstvana uppskattade det men noviserna, Långe G, ThomCat och Issepisse, tyckte mest det var konstigt. Sedan gick färden till Örenäs Slott. En konstnär där som var MYCKET duktig, en som var trevlig och en som var sådär. Men vilka omgivningar. Lite synd om konsten eftersom slottet och utsikten och allt är väldigt svårt att konkurrera med. vi hoppas att Jullepulle och ThomCat kanske slår till och gifter sig där. Skulle vara grymt vackert.:-)
Örenäs Slott, med undebar utsikt åt andra hållet.

När vi kände oss färdiga med konsten tog vi bilarna ner till Ålabodarna. Det är en superfin liten by precis vid havet. De har satt upp skyltar som antyder att det är privat väg, att vägen tar slut utan vändplats etc. etc. men om man vågar sig förbi de skyltarna väntar en riktig pärla. charmiga små hus som nosar på strandkanten, underbar utsikt mot Danmark och Ven och vindstilla ställen att grilla utan en massa folk som springer runt. Så vi tog upp våra engångsgrillar, satte oss på stenarna vid vattnet och grillade korv. Vattnet var nästan spegelblankt, solen gassade och vinden var svag men sval. det var helt enkelt U N D E R B A R T ! ! ! ! ! ! ! Så nu är årets första officiella picnic avverkad och den kunde inte ha blivit mycket bättre. 
Så här ser Ålabodarnas hamn ut. Magiskt!

Plus i kanten är att solen, som sagt, gassade och jag nu har fått årets första färd. Armarna är alldeles lagom bruna/röda och bröstet är gyllenrött med märke efter halsbandet. Grymt lyckat!:-)  

Bok nummer 5 har nu endast 50 sidor kvar. Har inte haft så mycket tid att läsa men den är som de andra, trevlig och lättsmält! Betyget ni fick för bok nr. 4 gäller för hela serien, som är på 8a böcker. Så ni slipper läsa samma recension om och om igen. 

Nu kommer det snart gäster. Gabitha har hyrt en badtunna som tack för hjälpen med hennes 50 års fest så ikväll kommer en hel drös skojiga människor för att äta, prata och bada med oss. Bland annat kommer kungen av korv och det ska bli superspännande. Jag har inte fått träffa honom än så jag är väldigt nyfiken och liiite nervös. Men jag tror nog han ska kunna få mitt godkännande!:-) 

Vi hade en liten incident med badtunnebenen igår. De vek sig åt fyra olika håll. Men med lite hjälp av Anders så fick vi rätt på dem med vedträn, stöttor och en domkraft.  

1 kommentar:

  1. Åhh vad härligt! Saknar er och ser nyfiket fram emot att höra mer om "kungen av korv";)
    Simma lugnt!

    SvaraRadera