tisdag 12 april 2011

Kristina

Vad jag önskar att jag fått se den live...
Jag ÄLSKAR de flesta musikaler.(Med undantag för Mamma Mia, visserligen delvis bra musik, men en dålig film om ni frågar mig.) Men det finns en del musikaler som står över de andra och som berör något djupt inom mig. Kristina Från Duvemåla är en av den. Och Kristina från Duvemåla är magisk. Musiken är verkligen fantastisk! Jag har haft samlingsskivan spelande hela dagen (på spotify, själva skivan är sjukt dyr.;-P) Verkligen otrolig musik. Så om du inte vet vad du ska lyssna på, lyssna på Kristina från Duvemåla.

Det är så bra att jag till och med funderar på att läsa Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista Brevet Till Sverige. Har läst Utvandrarna förut och tyckte riktigt bra om den men har aldrig kommit mig för att läsa resten. Men jag tror att det får bli mitt sommarprojekt. 

Stilig herre med förmåga att skriva mäktiga drama, denna Herr Moberg!
Kate Rusby är också väldigt trevlig musik att lyssna på. Tyvärr har hon bara en låt på Spotify men den låten är vacker ändå. Fick en skiva av min älskade syster yster och hennes skotte i julklapp och den har gått varm här hemma de senaste dagarna. Lyssna in er lite på henne. Härligt folkmusikig.;-)


Mumsigt!
De flesta tisdagar är det jag som står för maten här hemma, så också idag. Idag blir det, trott eller ej, Sloppy Joes. Inte alltför komplicerat men inget vi äter varje dag heller. Ganska nöjd med min innovativitet! Har till och med bestämt mig för att slänga ihop en efterrätt, blåbärspaj med vaniljglass (förhoppningsvis blir det vaniljglass i alla fall. Bad morsan köpa det men hon tyckte det skulle vara godare med vaniljsås. Men det vet väl alla att vaniljglass nästan alltid är godare än vaniljsås och att det definitivt alltid är godare när det är blåbärspaj som ska vara till. Jag hoppas hon tar sitt förnuft till fånga och köper vaniljglass som jag bad henne!;-)). Visserligen får den vänta tills morsan kommer hem eftersom hon kommer med margarinet men efterrätt blir det. 


Inte min egen paj, min paj kommer se mycket godare ut. Men så är jag också blåbärspajernas okrönte drottning!
Idag har varit en ineffektiv dag. Skulle tvätta fönster men det regnar ute och att bara tvätta insidorna känns så lönlöst, det syns ju inte om utsidorna är lortiga. Så istället har jag filat lite på mina personliga brev som jag ska skicka iväg imorgon, facebookat och läst (hela tiden med Kristina i bakgrunden, så klart!). Boken jag läser heter Konsten Att Tala Med EN Änkling av Jonathan Tropper. En bra bok so far. Kan vara lite grov i vissas smak, mycket "fula ord" och en del färgrika beskrivningar men absolut inget som jag tycker stör. Snarare tvärtom så bidrar det till att förstå den djupa sorg och smärta som huvudpersonen befinner sig i och känner. Har läst drygt 200 sidor, har drygt 100 kvar så jag återkommer nog imorgon med en liten recension. Men än så länge är det en bok jag kan rekommendera!
Snygg framsida, förutom den lilla kommentaren från Bokhora, tycker jag. Vill ha renare framsidor utan en massa kommentarer.
Nu ska jag gå och börja på middagen tror jag. Allt medan jag, mycket högljutt, sjunger med i Du måste finnas! Jag ryyyyyser av välbehag!(Inte så mycket av min egen röst som av Helen Sjöholms.;-P)  

2 kommentarer:

  1. Åhh blåbärspaj! Vill oxå ha. men har inte en anning om vad sloppy joe's är.
    Glad att du gillar Rusby. Vi har två eller tre skivor av henne tror jag så du får komma hit och njuta helt enkelt. Själv har jag lysnat på Madelien Peryoux hella eftermiddaged. Hon har verkligen en sammets röst!
    Puss

    SvaraRadera
  2. Åh, Kristina! Den blir det nu tror jag, fullständigt glömt bort den! Och Du måste finnas är ju bara så fantastisk!

    SvaraRadera